Hlavní obsah

Cyklistu na Opavsku napadli a zranili dva psi

Právo, Pavel Karban
Jilešovice

Minimálně tři měsíce bude v pracovní neschopnosti sedmačtyřicetiletý muž, kterého v úterý napadli a zranili dva rozdivočení psi. K události, kterou vyšetřuje policie, došlo na břehu řeky Opavy v Jilešovicích, části Háje ve Slezsku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Stafordšírský teriér a kříženec patří devětadvacetileté ženě z Břeclavska. K případu došlo před sedmou hodinou ráno.

„Muž jel na kole kolem řeky Opavy, když ho znenadání napadli dva volně pobíhající psi. Stafordšírský teriér jej kousnul do nohy a nadále ho ohrožoval,“ popsal ve středu opavský policejní mluvčí René Černohorský s tím, že cyklista utrpěl při útoku psů středně těžké zranění.

Když přijeli na místo přivolaní policisté, viděli, jak muži silně krvácí pravá noha.

Jednoho psa policisté zastřelili

„Držel přitom stafordšírského teriéra za obojek a částečně na něm ležel. Druhý pes, rovněž bojového plemene, stál opodál, neustále dorážel a utočil na poškozeného muže i přítomné policisty. Jeden ze zakročujících policistů použil služební zbraň a agresivního psa dvěma střelami usmrtil,“ sdělil mluvčí.

Druhého psa, stafordšírského teriéra, policisté znehybnili a drželi ho do příjezdu městských strážníků z Hlučína, kteří psa převezli k veterinárnímu vyšetření. Zraněný muž putoval po ošetření do Fakultní nemocnice Ostrava.

Při zjišťování totožnosti majitele psů policisté zjistili, že zvířata napadla ještě před sedmou hodinou rybáře z Hlučína. Toho ale nezranili, neboť se mu před nimi podařilo utéct do řeky.

Podle Černohorského je mladá žena, která v těchto dnech stanuje na břehu hlučínské Štěrkovny, podezřelá z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

„Policistům potvrdila, že psi jsou jejím majetkem. Jedná se o psy bojové rasy, jenž jsou čipováni a očkováni, přičemž je v brzkých ranních hodinách téhož dne řádně nezajistila, neuhlídala a oni jí utekli neznámo kam,“ tlumočil ženino vysvětlení mluvčí opavských policistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám