Hlavní obsah

Cyklisté, kteří na Šumavě zbili odvozce kůrovcového dřeva, zůstanou nepotrestáni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie nenašla dva cyklisty, kteří v červnu napadli řidiče kamionu, jenž na Klatovsku odvážel z lesa kůrovcové dřevo. Případ byl proto odložen.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Případ napadení řidiče tahače ze strany cyklistů na Železnorudsku policisté kvalifikovali jako přestupek a byl odložen. Cyklisty se vypátrat nepodařilo,“ řekla Novinkám mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Napadení se odehrálo na konci června v Novém Brunstu u Gerlovy Hutě na Klatovsku. Před kamionem naloženým kůrovcovým dřevem jelo osobní lesnické auto, které světelně signalizovalo možné nebezpečí.

Dvojice cyklistů podle lesníků nechala osobní vůz projet a slovně nevybíravě atakovala řidiče kamionu, jehož vyzývala k vystoupení z vozu.

Cyklistům se v šumavském lese nelíbil kamion se dřevem, řidiče zbili

Krimi

Když se tak stalo, jeden z útočníků řidiče udeřil. Následně se strhla potyčka, do které se přidal i druhý cyklista. Oba poté z místa ujeli. Řidiči podle mluvčí cyklisté poranili obličej, záda a způsobili mu podlitiny.

Lesy ČR ústy své mluvčí tehdy uvedly, že odvoz kůrovcového dřeva je nutný a nelze čekat do období, kdy je v oblíbených místech méně turistů. Poškozené stromy se musí odvézt ihned.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám