Hlavní obsah

Čtveřice lupičů odnesla z herny přes 200 tisíc korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Loupežné přepadení jako z akčního filmu se odehrálo v úterý v herně na ulici Opatovská v Praze 4. Kolem půl šesté tam vtrhla čtveřice maskovaných lupičů ozbrojených střelnými zbraněmi, kterými ohrožovali přítomný personál a několik hostů. Nakonec si odnesli přes dvě stě tisíc korun v hotovosti. Novinky o všem informovala tisková mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Foto: Patrik Pařízek

Pěvecký sbor Bonbon

Článek

Celá událost se odehrála během několika minut. Čtyři mladíci maskovaní kapucemi se šňůrkou staženou do středu obličejů vtrhli dovnitř herny a dveře zatarasili vzrostlou květinou v květináči stojící u vchodu a pergolou. Dva z nich byli ozbrojeni plynovými revolvery, další dva měli baseballové pálky. Poté donutili dvaadvacetiletého barmana a dalších několik hostů, aby si lehli na zem. Dva z pachatelů je hlídali, třetí rozbil basebalovou pálkou kryty zásobníků několika výherních automatů a odcizil odsud asi 80 tisíc korun na hotovosti.

Pachatelé odjeli bílou felicií

Čtvrtý lupič mezitím odešel k baru, odkud si vzal kasírtašku s přibližně dvanácti tisíci korunami. Poté pod pohrůžkou střelné zbraně donutil barmana k vydání klíčů od trezoru, odkud následně odcizil asi 100 tisíc korun. Peníze naházel do černého batohu a odebral se směrem k východu. Tam ještě lupiči pro výstrahu vystřelili několik ran z pistolí směrem do země a vyběhli z herny.

Jeden ze svědků za nimi vyběhl a viděl, jak běželi až do ulice Mendelova, kde nastoupili do bílé Škody Felicie combi s mimopražskou registrační značkou a Opatovskou ulicí odjeli směrem ke stanici metra Opatov.

Policie má detailní popis čtveřice

Policisté okamžitě zahájili pátrání po uvedeném vozidle a pátrají také po pachatelích, z nichž prvnímu mohlo být mezi 22-25 lety, měl štíhlou, asi 170 cm vysokou postavu a na bradě světlé vousky. Byl oblečen do černé mikiny s kapucí, světlých béžových kalhot a na nohou měl tmavé boty. Stejně jako jeho společníci hovořil česky a na rukou měl rukavice.

Druhý mladík, který rozbíjel automaty, mohl být ve věku 20-23 let, byl silnější, vysoký 160-170 cm s kulatějším obličejem. Na sobě měl mikinu s černou kapucí a černé kalhoty. Pachatel, který hlídal, byl ve věku 20-23 let, sportovní štíhlé asi 190 cm vysoké postavy se širokými rameny a delší špinavé blond vlasy česané na ježka. Oblečen byl do modré mikiny s kapucí, takzvanou klokanku.

Bylo zjištěno, že zhruba hodinu před útokem navštívil hernu a hrál zde automaty. Mladíkovi, který hlídal, mohlo být asi 25 let, na sobě měl šedou mikinu s kapucí a černou bundu.

Související témata:

Výběr článků

Načítám