Hlavní obsah

Čtrnáctiletý chlapec spadl ve sportovním areálu na Moravě z kola. Musel pro něj vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři mladé cyklisty ošetřovaly na svátek sv. Václava posádky záchranářů v Moravskoslezském kraji. Nejmladšímu bylo teprve 14 let a utrpěl vážné zranění hlavy.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

K prvnímu zranění kromě sanitky vzlétl také vrtulník záchranářů. Po jedenácté hodině se ve sportovním areálu v Tošovicích na Novojičínsku při pádu z kola zranil 14letý chlapec, který byl krátce v bezvědomí.

„Se záchranáři již komunikoval, zasahující lékař zjistil poranění hlavy a příznaky odpovídající otřesu mozku. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl vrtulníkem transportován do traumatologického centra ostravské Fakultní nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Za hodinu a půl vyjely posádky ke zhruba stejnému poranění 16letého hocha v Kunčičkách u Bašky na Frýdecko-Místecku. Mladík byl ošetřen a převezen do nemocnice ve Frýdku-Místku.

Další 15letý chlapec se na kole zranil v Ostravě. Spadl z terénního kola a zranil si nohu. Vyjel k němu lékař i záchranáři, kteří jej následně převezli do nemocnice.

Cyklovýlet na Šumavu skončil smrtí muže

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám