Hlavní obsah

Čtrnáctiletý chlapec se ztratil v řece na Břeclavsku

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherčice

Od pátečního odpoledne se pohřešuje čtrnáctiletý chlapec z Uherčic na Břeclavsku. Podle svědků zmizel v řece Svratce pod místním jezem, když se vypravil pro spadenou věc k vodě. Pátrání bylo zatím neúspěšné.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

Hasiči dostali zprávu o pádu dítěte do řeky krátce po sedmnácté hodině. Do pátrací akce vyrazili spolu s policisty a vodními záchranáři. V práci jim pomáhali četní svědkové, kteří byli v době jeho zmizení u řeky. Pátrání však i přesto nebylo úspěšné a nepomohl ani vrtulník s termovizí.

Záchranné týmy požádaly Povodí Moravy o snížení hladiny ve Svratce, což si vyžádalo sedmihodinové odstavení vodní elektrárny Brněnské přehrady. Ani to ovšem nepomohlo, pátrání bylo bezvýsledné.

V neděli dopoledne vyjeli vodní záchranáři znovu na řeku, aby se pokusili chlapce najít. Ani další pokus ale nebyl úspěšný. Podle mluvčí břeclavské policie Kamily Haraštové záchrannou akci ukončili, tělo nešťastníka je zřejmě zachyceno někde u dna.

Reklama

Výběr článků

Načítám