Hlavní obsah

Čtrnáctiletý chlapec měl na Hradecku obtěžovat dívku. Když ho odmítla, pobodal ji

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Teprve čtrnáctiletý chlapec se měl minulou středu na Královéhradecku pokusit zavraždit o tři roky starší dívku. Mladík měl údajně dívku sexuálně obtěžovat, ale narazil na její odmítnutí. Začal jí tedy vyhrožovat a poté vytáhl nůž a zaútočil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ s podrobnostmi zveřejnila TV Nova. Policie pouze potvrdila, že se stal trestný čin násilného charakteru mezi osobami mladšími 18 let.

„S ohledem na věk účastníků trestního řízení a v souladu se zněním zákona o odpovědnosti mládeže za protiprávní činy a o soudnictví ve věcech mládeže nebude policie poskytovat žádné bližší informace k identitě účastníků ani k okolnostem tohoto případu,“ vyjádřila se policejní mluvčí krajského ředitelství policie v Hradci Králové Lenka Burýšková.

Pouze dodala, že případ prověřují policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování krajského ředitelství.

Oběť této trestné činnosti je mimo ohrožení života, podezřelý byl zadržen. Podle TV Nova je pachatel v současné době na psychiatrii a dívka skončila s bodnými ranami v nemocnici.

Vzhledem k věku není pravděpodobný pachatel trestně odpovědný, a tak se i v případě prokázání viny vyhne trestu odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám