Hlavní obsah

Co to je marihuana? ptal se policistů Vietnamec. V kradeném autě jí měl 40 kilo

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na pražském Barrandově zastavila v pondělí večer policejní hlídka řidiče v kradeném autě. Uvnitř našli policisté kukly, zbraně a tři pytle marihuany, vůz navíc musel prohledat pyrotechnik.

BEZ KOMENTÁŘE: V autě na Barrandově byly nalezeny drogyVideo: Novinky

 
Článek

Vše začalo v ulici K Barrandovu, kde policejní hlídka zastavila kradené vozidlo značky volvo. „Policisté ucítili zevnitř vozu silný zápach marihuany, řidiče proto podrobili testu na drogy, avšak s negativním výsledkem. Uvnitř vozu pak byly nalezeny tři velké pytle s marihuanou,“ sdělila ve čtvrtek Novinkám policejní mluvčí Iveta Martínková.

Pro policisty to však nebylo posledním překvapením. Kromě toho, že se v pytlích skrývalo 42 kilogramů marihuany, se totiž uvnitř vozu našly také čtyři mačety, sekáček na maso a tři kukly. Je tak možné, že cizinec sklidil marihuanu někomu úplně cizímu.

Foto: Novinky

Drogy na policejním stole

„Policisté muže na místě zadrželi. Kriminalistům sdělil, že o převážené marihuaně vůbec nevěděl. Sám prý ani neví, co to marihuana je. V minulosti už byl ale za držení drog trestán,“ doplnila mluvčí.

Na Barrandov musel nakonec vyjet i policejní pyrotechnik a psovod se speciálně vycvičeným psem. Společně museli prohledat vůz, aby tak vyloučili možnost, že si zadržený Vietnamec auto chránil nastraženou bombou.

„Protože pyrotechnik ani psovod žádnou bombu nenalezli, mohlo být vozidlo zapečetěno a odtaženo do policejního areálu,“ dodala Martínková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám