Hlavní obsah

Cizinky ztracené v Adršpašsko-teplických skalách našli hasiči snadno díky bodu záchrany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snadno a rychle našli v sobotu večer hasiči osoby ztracené v Adršpašsko-teplických skalách na Náchodsku. Jejich úsilí uspíšilo ohlášení polohy pomocí takzvaného bodu záchrany (rescue point).

Foto: HZS Královéhradeckého kraje, novinky.cz

Bod záchrany. Ilustrační foto

Článek

„Přijali jsme hlášení o dvou ztracených cizinkách se psem v Adršpašsko-teplických skalách, měly být v pořádku bez zranění. Z krajského operačního a informačního střediska šla k jednotkám informace, že se osoby nacházejí na bodu záchrany NA 163,“ uvedli krajští hasiči na sociálních sítích.

V tu chvíli už jeli profesionální hasiči ze stanic Velké Poříčí a Broumov najisto. Přímo k danému bodu záchrany dojela terénní čtyřkolka, která obě ženy přiblížila k zásahovému vozidlu. S jeho pomocí pak hasiči transportovali zachráněné na parkoviště u skal.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje, novinky.cz

Přímo k danému bodu záchrany dojela terénní čtyřkolka.

Takzvané body záchrany pokrývají hustě celou skalní oblast CHKO Broumovsko. Konkrétní umístění bodů v terénu vytipovali sami hasiči se Skalní záchrannou službou.

Díky bodům vědí o přesné poloze hledaných osob a jaká technika se na místo dostane.

Hasiči proto vyzývají turisty, aby si na svých cestách skalami všímali žlutých tabulek s unikátními kódy. Body jsou vyznačeny i v mapových podkladech Mapy.cz.

Dvouletá holčička balancovala v centru Prahy na parapetu. Spící matku probudil až policista

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám