Hlavní obsah

Cizinec ve vlaku na Liberecku škrtil mladou ženu, pak kopal do policisty

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Třiatřicetiletý cizinec byl obviněn z výtržnictví, ublížení na zdraví a násilí proti úřední osobě. Podle policie o víkendu během jízdy vlakem napadl mladou ženu a pak také zasahujícího policistu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V pátek cizinec cestoval vlakem mezi Frýdlantem a Libercem. Byť ve vlaku absolvoval jen jednu zastávku, za velmi krátký čas toho stihl docela dost. Nejen že hrubě porušil přepravní řád, ale především naprosto nepochopitelně fyzicky napadl dalšího z cestujících a posléze i zakročujícího policistu,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Bitka v rodině na Štědrý den skončila pokusem o vraždu

Krimi

Jen co usedl, začal verbálně napadat naproti sedící mladou ženu.

„Pak k ní přistoupil, chytil ji pod krkem a narazil s ní na stěnu vozu. V tu chvíli již zareagoval také přítel napadené. Rychlým přískokem zneškodnil agresora a znehybnil jej s pomocí dalších cestujících až do příjezdu přivolaných policistů. Mladá žena byla po útoku s podezřením na otřes mozku nejprve ošetřena zasahujícími zdravotníky a následně pak převezena do nemocničního zařízení,“ pokračoval policejní mluvčí.

Útočník zmlátil v autobusu ve Varech cestujícího

Krimi

Eskapádám 33letého cizince však zdaleka nebyl konec. Cestou na policejní služebnu napadl zakročujícího policistu kopem do oblasti břicha. Poté, co skončil v policejní cele, zvolil jinou strategii. Začal se vydávat za ženu a pokoušel se odhalovat. Když si nevymohl patřičnou pozornost, začal útočit na mříže, které ho podle jeho názoru dělily od svobody. Nakonec skončil v Liberci v cele s betonovými zdmi.

„Po vystřízlivění z bezmála 2,8 promile následovalo obvinění z několika přečinů,“ dodal Robovský. Ve vězení může strávit čtyři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám