Hlavní obsah

Cizinec v Zábřehu napadl muže nožem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Až deset let za mřížemi hrozí jednačtyřicetiletému cizinci, který měl v neděli 12. září večer v Kozinově ulici v Zábřehu na parkovišti napadnout nožem o tři roky mladšího muže a způsobit mu řezná zranění, se kterými musel být ošetřen v nemocnici. Právu to v úterý řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Zranění, která poškozený během incidentu utrpěl, ho naštěstí neohrožovala na životě. „Útočníka se nám podařilo krátce po incidentu zadržet. Zatímco dechová zkouška u něj byla negativní, test na přítomnost omamných a psychotropních látek měl pozitivní na amfetamin,“ konstatovala mluvčí. Motiv útoku policie nesdělila.

Seniorka ze Zábřehu, kterou od března hledali, byla nalezena mrtvá

Krimi

Útočník již čelí obvinění z pokusu o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. Jde o muže s bohatou trestní minulostí, a to nejen majetkového, ale i násilného charakteru. Zároveň se nejedná o jediný skutek, kvůli kterému byl obviněný v posledních dnech v hledáčku policistů.

Na svědomí má podle nich také vloupání do chatky v zahrádkářské kolonii a neoprávněné vniknutí do obydlí své známé, o kterém Právo před časem již informovalo. Muž se tehdy pod rouškou tmy, zimy a v alkoholovém opojení po rozbití skleněné výplně okna neoprávněně vloudil do ženina pokoje situovaného v přízemí ubytovny.

„Tam ulehl do postele a vyčkával jejího příchodu. Radost z nečekané návštěvy ale žena (24) neměla a přivolala policisty. Nezvaný nápadník pak zbytek noci strávil v policejní cele,“ uvedla před časem k případu Vybíhalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám