Hlavní obsah

Cizinci mladíky před diskotékou zkopali a vysvlékli z kalhot

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přelouč

Na diskotéku z poloviny února určitě nezapomene trojice osmnáctiletých kamarádů z Přelouče. Po klasických radovánkách spojených se zábavou a alkoholem je čekalo rychlé vystřízlivění. Když diskotéku opouštěli, přepadla je trojice cizinců.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Jeden z nich řekl s východním přízvukem, ať jim odevzdají vše, co mají.

Parta se ani nestačila rozkoukat a už pod údery útočníků ležela na zemi. „Útočníci je bili a kopali. Poškození se nijak nebránili ze strachu, aby se násilí ještě nestupňovalo,“ uvedla policejní mluvčí Eva Maturová. Násilníci jim poté prohledali kapsy a ukradli mobily, klíče, doklady, peněženky, peníze, cigarety a další osobní věci.

„Jakmile pachatelé zjistili, že už mladíci u sebe nic nemají, zakřičeli na ně, ať zůstanou ležet. Náskok si zajistili také tím, že jim svlékli kalhoty a teprve poté utekli,“ dodala Maturová.

Napadení mladíci se pak snažili od pořadatelů diskotéky zjistit, jestli něco nevědí o mužích, co je přepadli. Na policii se však opilí mladíci báli obrátit ze strachu, aby neskončili na záchytce. Ráno už však příběh nabral zcela jiné obrátky. Rodiče přiměli napadené mladíky, aby ihned informovali policii.

Pardubickým kriminalistům už podle popisu útočníci nebyli neznámí. Za dvěma z nich v pondělí vyrazili už skoro najisto. Dva cizince ve věku 21 a 24 let zadrželi a převezli na policejní stanici v Pardubicích.

Kriminalisté zde oba útočníky obvinili z trestného činu loupeže, za což jim až 10 let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám