Hlavní obsah

Číšníka z Pradědu hledají už čtvrtý den

– PRADĚD
Právo, Aleš Honus

Dosud neúspěšně pátrají záchranáři ve spolupráci s policií po 28letém číšníkovi z horské chaty Barborka na Pradědu Pavlu Vavřinovi. Ten v neděli večer odjel z nejvyššího vrcholu Jeseníků na běžkách a dosud o sobě nedal vědět.

Foto: MPP

oprátka na můstku

Článek

Kromě horské služby, která na sněžných skútrech už čtyři dny projíždí každé zákoutí členitého terénu, se na pátrání podílí i kriminální policie. Už stačila prověřit všechny chaty v okolí, nemocnice, příbuzné pohřešovaného a dokonce i prohledat jeho pokoj na Barborce, kde přespával. Nenarazila na žádnou stopu.

Počasí nedovolí vrtulníku vzlétnout

Na Pradědu už od začátku týdne téměř nepřetržitě sněží, což výrazně komplikuje pátrání. Jen za poslední tři dny zde napadlo asi 30 centimetrů sněhu. "Až do neděle máme k dispozici vrtulník s termovizí. Použili jsme ho jen v pondělí, ale po dvaceti minutách se musel kvůli mlze a silnému větru vrátit," řekla mluvčí bruntálské policie Lucie Krašteničová.

Pavel Vavřina na Barborce pracoval asi jeden měsíc. V neděli podle svědků popíjel pivo a rum v restauraci na vrcholku v Pradědu. Kolem 19. hodiny si vzal běžky a restauraci opustil. Podle informací Práva ztracený mladík dříve působil jako voják v bývalé Jugoslávii.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám