Hlavní obsah

Chtěla prodat kalhoty, přišla o 400 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej starších chlapeckých kalhot přes internet se nevyplatil padesátileté ženě z Jeseníku. Nakonec za ně zaplatila ona, a to nemalou částku. Podvodník ji připravil o 400 tisíc korun. Policie po něm pátrá. Novinkám to řekla v pátek policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Profimedia.cz

Peníze

Článek

Na nabídku ženy zveřejněnou na internetovém bazarovém portálu podle ní reagoval dosud neznámý pachatel, který ženě poslal e-mail s odkazem na přepravní společnost.

„Pod legendou přijetí platby poškozená vyplnila přihlašovací údaje do svého internetového bankovnictví a následně autorizovala pokyn. Když neznámý pachatel získal přístup k internetovému bankovnictví, začal na účtu provádět různé platební transakce,“ podotkla mluvčí.

Peníze různě odcházely, ale některé i přicházely. „Do chvíle, než žena přišla na podvod a nechala si zablokovat účet, přišla o téměř 400 tisíc korun,“ uvedla Neubauerová.

Policisté proto zahájili úkony pro podezření z podvodu, neoprávněného přístupu k počítačovému systému a neoprávněného zásahu do počítačového systému nebo nosiče informací a také z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Chtěla investovat do kryptoměn, podvodník ji připravil o půl milionu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám