Hlavní obsah

Chtěl jsem si tu postavit stan, volal o pomoc promrzlý opilec z uzavřené Sněžky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krkonoše

Třicetiletého opilého muže zachraňovali v úterý policisté s horskou službou u Sněžky. Byl namol, v nevhodném oblečení, nelegálně vnikl do uzavřené oblasti, a navíc byl venku po deváté večerní. Případ bude mít dohru u správního orgánu.

Záchrana opilého turisty v Krkonoších v nočních hodináchVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž z Teplic vytočil tísňovou linku po desáté hodině večer a snažil se operátorce vysvětlit, že je u Sněžky a není schopný pokračovat v cestě. Byl promrzlý a komunikace s ním byla podle policie složitá. „Jsem pod Sněžkou a promrzlý. Já jsem si tady udělal jakoby takový provizorní stan,“ řekl muž operátorce.

Jeho polohu se podařilo určit s pomocí mobilu a do terénu vyrazila hlídka s horským záchranářem.

Policisté kontrolují příjezd na Trutnovsko

Domácí

„Po necelé hodině se jim ho podařilo na cestě mezi boudou pod Sněžkou a boudou v Obřím dole v promočeném oblečení, které nebylo ani vhodné do zimního horského terénu, najít. Byl prochladlý, nezraněn, ale pod vlivem alkoholu. Nadýchal 2,75 promile,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

V lavině v Krkonoších zahynul 17letý hoch

Krimi

Muž skončil na záchytce. Policie zjistila, že muž proklouzl kontrolou v uzavřeném okrese a vypil půl litru alkoholu, aby se uchránil před zimou, což ve skutečnosti nefunguje. Protože se dopustil několika přestupků, bude jeho jednání řešit správní orgán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám