Hlavní obsah

Chtěl jsem jí jen udělat ostudu, řekl muž obžalovaný z přípravy vraždy manželky

Právo, Jiří Šolc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Krajský soud v Plzni začal ve středu řešit případ přípravy vraždy údajně nevěrné manželky, ze které státní zástupce obžaloval 38letého Martina M. Loni v listopadu ho zadržela policie se šesti noži v plzeňské nemocnici. Hrozí mu až 20 let za mřížemi.

Foto: Jiří Šolc, Právo

Obžalovaný Martin M. u Krajského soudu v Plzni

Článek

Muž tehdy vyrazil do zdravotnického zařízení za svojí manželkou, která tam pracovala jako zdravotní sestra a které předtím vyhrožoval smrtí. Podezíral ji totiž z nevěry s dalším pracovníkem nemocnice.

Muže zadrženého v plzeňské nemocnici se šesti noži obžalovali z přípravy vraždy

Krimi

Podle obžaloby žena v osudný den sloužila večerní směnu právě s mužem, s kterým manželovi údajně zahýbala. Obalovaný po ženě chtěl, aby z práce odešla, to ona ale odmítla. Martin M. následně zanechal doma tehdy šest a půl ročního spícího syna a vyrazil do nemocnice na kole vyzbrojen pěti domácími a jedním pracovním nožem. Po cestě několikrát volal manželce a vyhrožoval, že ji zabije a všechny vystřílí. Žena proto zavolala policii, která muže na místě zadržela.

Chtěl ji prý ponížit

„Nechtěl jsem nikomu ublížit. Chtěl jsem manželku jen postrašit, ponížit a udělat ostudu, abychom začali řešit situaci doma,“ vypověděl Martin M., který je stíhán na svobodě. Na otázku, zda měl pro údajnou ženinu nevěru nějaké důkazy, odpověděl, že ne, že měl jen takové tušení a jednou viděl muže, kterého podezíral, jak dělá na ženu jakási gesta či posunky.

„Nedokážu si vysvětlit, proč jsem si ty nože bral, kdyby mě předtím nezadržela policie, stejně bych se na oddělení bez zákaznické kartičky nedostal,“ vypověděl muž.

Soud bude pokračovat v dalších dnech výslechem svědků a znalců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám