Hlavní obsah

Chovatelka na Ostravsku nechala vyhladovět 11 psů

Právo, Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítkovice-Ostrava
Aktualizováno

Policisté zabavili chovatelce v Ostravě-Vítkovicích jedenáct zcela zubožených a vyhladovělých psů. Zvířata skončila v psím útulku ostravské městské policie. Žena měla ve svém dvoupokojovém domku 39 psů.

Článek

Na situaci upozornili sousedé krajskou veterinární správu, která následně doporučila odebrání jedenácti zubožených psů. Dalších 28 zůstalo v péči majitelky. Jednání ženy je klasifikováno pouze jako přestupek. O trestu by měla rozhodnout vítkovická radnice.

Foto: Aleš Honus, Právo

Šéf psího útulku Jaromír Somerlík ukazuje vyhladovělou dogu, která byla spolu s dalšími deseti psy zabavena nezodpovědné chovatelce.

„Všichni jsou doslova kost a kůže. Například dospělá zdravá doga by měla mít minimálně osmdesát kilogramů. Dogy, které byly ženě zabaveny, mají patnáct, maximálně dvacet kilo,“ řekl Právu šéf psího útulku Jaromír Somerlík, podle nějž jde o zcela mimořádný případ. „Za celou dobu, co jsem tady, nepamatuji, že by někomu bylo odebráno takové množství vyhladovělých psů,“ řekl Právu šéf psího útulku Jaromír Somerlík.

Foto: Aleš Honus, Právo

Krajská veterinární správa navrhla zabavení 11 vyhladovělých psů.

„Psi sice nenesou známky nějakého bití nebo fyzického týrání. Přesto nechápu, jak majitelka mohla dopustit, aby byly v takovém stavu. Doufám, že jí budou odebráni i ostatní psi,“ dodal.

Sousedé ženy tvrdí, že neustálým štěkotem a zápachem trpí už několik let. „Určitě je i bije, protože psi vyjí bolestí. Navíc z domu vychází neuvěřitelný smrad. Už jsme úplně bezradní,“ řekl jeden ze sousedů.

Chovatelka psů s redaktorem Práva odmítla bavit. Řekla pouze, že bude usilovat o to, aby jí byli psi vráceni. „Vzala jsem si na to i právníka. To, že pes není vykrmený, ještě neznamená, že by byl týraný,“ řekla.

Foto: Aleš Honus, Právo

Dům, v němž majitelka chovala celkem 39 psů.

Dům, v němž majitelka chovala celkem 39 psů.  FOTO: Aleš Honus, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám