Hlavní obsah

Chodkyně zemřela po nehodě, jejímž účastníkem byl policista

Právo, jbs
Hradec Králové
Aktualizováno

Tragicky skončila ve středu večer nehoda na silnici 1/35 u odbočky na obce Bříza a Světí na Královéhradecku. Zemřela tam chodkyně při nehodě, jejímž účastníkem byl i řadový policista Územního policejního odboru v Hradci Králové, který tam ve svém volnu řídil osobní vozidlo značky Audi. Okolnosti smrti ženy jsou nejasné, a proto byla nařízena zdravotní pitva.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Žena měla zranění neslučitelná se životem. Alkohol byl u řidiče Audi na místě vyloučen dechovou zkouškou, příčina nehody se prošetřuje,“ informovala Lenka Burýšková z královéhradeckého policejního ředitelství.

Míru zavinění zkoumá Inspekce Policie České republiky. Její tisková mluvčí Radka Sandorová Právu řekla, že k případu je přizván soudní znalec z oboru dopravy, který bude zkoumat technický stav vozidla, jeho rychlost v okamžiku střetu a další aspekty, důležité pro zjištění skutečného průběhu události.

„Zatím je jisté, že ke střetu došlo na neosvětleném místě, kde není přechod pro chodce. Totožnost oběti ani její věk dosud neznáme, žena u sebe neměla žádné doklady,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám