Hlavní obsah

Chlapec přejel trabantem svého šestiletého bratra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Nebezpečná hra tří bratrů v obci Úterý na Plzeňsku ve čtvrtek skončila vážným zraněním nejmladšího z nich. Dva starší chlapci ve věku 11 a 9 let si vzali trabant svého otce a nevšimli si, že za vozem je jejich šestiletý sourozenec a hned dvakrát ho přejeli.

Foto: Archiv CPNRP Litoměřice

Koordinátorka litoměřického CPNRP Charlotta Kočí s maminkami - osvojitelkami

Článek

Podle svědků se neštěstí stalo v místech mezi bytovkami po 15. hodině, kdy nejstarší z bratrů, který chodil do páté třídy základní školy, usedl za volant.

"Vedle něj si sedl jeho bratr. Ten nejmladší se mezitím pokusil naskočit na zadní nárazník a přitom spadl. Kluci si toho nevšimli a začali couvat," sdělila zpravodajovi Práva na místě jedna ze sousedek.

Jak dál uvedla, podruhé ho přejeli, když se zase rozjeli dopředu. Chlapec, který navštěvuje mateřskou školu, se zachytil za auto a ještě kousek ho vláčeli s sebou, než zastavili. Hoch byl celý od krve.

Trabant si prý "půjčovali" často

Bratři pak z vozu okamžitě vyběhli a těžce zraněného bratra vyprostili. Vzali ho do náručí a utíkali k matce, která mezitím vyběhla ven. "Slyšela jejich křik," podotkla svědkyně.

Sousedé na to přivolali záchranku. Přilétl vrtulník, který malého chlapce i s jeho matkou dopravil do nemocnice. "Zdravotní stav chlapce je stabilizovaný, není v přímém ohrožení života. Lékaři u něho provádějí další vyšetření," sdělila Jana Kadlečková z plzeňské fakultní nemocnice.

Dva starší sourozence nyní vyslýchá policie. Podle místních však nebylo neobvyklé, že si kluci trabant brali v době, kdy jejich otec byl v práci.

Reklama

Výběr článků

Načítám