Hlavní obsah

Chlapce zachraňovali z řeky Moravy. Držel se trávy, aby ho nestrhl proud

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třináctiletého hocha, který spadl do řeky Moravy, zachraňovali městští strážníci v Kroměříži. Chlapec vyvázl bez zranění, byl ale silně podchlazený. Ve středu o události informoval mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek

Foto: www.mesto-kromeriz.cz

Strážníci v Kroměříži

Článek

„Dva chlapci si v části Dolní Zahrady kopali na břehu řeky fotbalovým míčem, který jim po břehu sklouzl do vody. Jeden z nich se snažil míč vytáhnout, ale uklouzly mu nohy a spadl do řeky Moravy,“ uvedl ředitel městské policie Libor Kubiš.

Strážníci po příjezdu na místo uviděli hocha, jak stojí v řece ponořený zhruba po prsa ve vodě. Snažil se přidržovat trsů trávy na břehu, aby ho silný proud nestrhl a neodnesl.

Pod bruslaři na Orlíku se prolomil led. Při jejich záchraně se probořili i hasiči

Krimi

„Břeh v tomto místě tvoří velký sráz, který navíc byl kluzký a kvůli tajícímu sněhu rozmáčený a blátivý. Jeden ze strážníků se snažil mladíka udržet u břehu dřevěnou holí, kterou našel na břehu, druhý běžel pro záchrannou vestu,“ popsal Kubiš.

Poté strážníci připoutali vestu za lano a spustili ji k chlapci, jemuž se podařilo do ní obléknout. Městští policisté pak na laně chlapce vytáhli z řeky ven. „Neměl žádné viditelné zranění, byl pouze silně podchlazený. Přesto hlídka na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu. Do příjezdu záchranářů strážníci poskytli promočenému chlapci azyl ve služebním vozidle. Po vyšetření si hocha převzali rodiče,“ sdělil Kubiš.

Reklama

Výběr článků

Načítám