Hlavní obsah

Chcete štěně? Zaplaťte za přepravu desetitisíce. Žena naletěla podvodníkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravský Beroun

Obětí podvodu se stala dvaačtyřicetiletá žena z Olomoucka, když chtěla koupit štěně psa. Poslala desítky tisíc korun za jeho přepravu a zbystřila až poté, co měla poslat další. Pak se obrátila na policii. Novinky o tom v pátek informovala policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena se podle ní svěřila ve čtvrtek se svým příběhem policistům v Moravském Berouně. „Sdělila, že na jednom inzertním portále reagovala na inzerát s nabídkou prodeje psů rasy Kavalír king Charles španěl. Na stránkách vyplnila kontaktní formulář a obratem na e-mail obdržela potřebné informace k nabízenému psovi,“ uvedla mluvčí.

Obě strany se dohodly na prodejní ceně pět tisíc korun, kterou žena uhradila ze svého účtu. „Následně obdržela e-mail s potvrzením platby a instrukce od přepravní společnosti, která požadovala za převoz štěněte částku ve výši 35 tisíc korun. Žena neváhala a částku uhradila. Že by se mohlo jednat o nekalé praktiky podvodníka, si uvědomila, až když po ní údajná přepravní společnost požadovala dalších 45 tisíc korun,“ konstatovala Skoupilová.

Tuto částku již žena odmítla zaplatit a požadovala vrácení peněz s odstoupením od smlouvy. Jak prodávající, tak přepravní společnost však s poškozenou přestali komunikovat.

„Policisté věc prověřují pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli dle trestního zákoníku zákaz činnosti, propadnutí věci nebo trest odnětí svobody až na dva roky,“ doplnila policejní mluvčí.

Na Tachovsku někdo nechal u silnice napospas osudu sedm štěňat labradora

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám