Hlavní obsah

Chatař se pokusil zavraždit sousedku velkými zahradními nůžkami

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Velkými zahradními nůžkami se u chaty v Rajnochovicích na Kroměřížsku pokusil zabít čtyřiapadesátiletý muž svou sedmdesátiletou sousedku. Násilník, který už má za sebou trest za jednu vraždu, se po činu zřejmě z afektu vzpamatoval a sám zavolal policii.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Z pokusu o vraždu je podezřelý čtyřiapadesátiletý muž z Kroměřížska. Ve čtvrtek večer se opilý vracel z Rajnochovic do nedaleké chatové oblasti, kde přebýval. Policie o případu informovala v pondělí.

"Když přišel ke své chatě, spatřil sedmasedmdesátiletou ženu, která občas obývala sousední chatu. Za pomoci zahradního nářadí se pokusil ženu zabít. Když si uvědomil, co udělal, sám vše telefonicky oznámil na policii,“ řekl mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Petr Jaroš.

Zraněné ženě se podařilo utéci, naštěstí včas ji pak objevil v lese nedaleko chaty služební policejní pes. „Nalezená seniorka byla při vědomí, ale přesto velmi vážně poraněná. Násilníka, který nadýchal více než dvě promile alkoholu, policisté na místě zadrželi a nyní se nachází ve vazbě,“ doplnil Jaroš.

Násilného činu se útočník nedopustil poprvé. Již v osmdesátých letech byl odsouzen na dvanáct let za vraždu. V případě, že bude i tentokrát uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na dvacet let, popřípadě výjimečný trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám