Hlavní obsah

Cestující v tramvaji vytáhl na revizora plynovou pistoli

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemnou zkušenost má za sebou revizor z pražské tramvaje. Poté, co vyzval 27letého cestujícího k předložení jízdenky, začal mu muž vyhrožovat a nakonec vytáhl střelnou zbraň. Policisté jej po incidentu zadrželi a obvinili.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Událost se stala v tramvaji číslo 8

Článek

Událost se stala ve čtvrtek kolem osmé hodiny večer v tramvaji číslo osm, která jela ze Strossmayerova náměstí směrem k nábřeží Kapitána Jaroše. „Zde pětačtyřicetiletý pracovník přepravní kontroly oslovil sedmadvacetiletého muže a požádal jej o předložení jízdenky. Tu mu sice dotyčný ukázal, byla ale neoznačená, a tudíž neplatná,“ informovala pražská policejní mluvčí Eva Stulíková.

Poté, co byl cestující vyzván k předložení dokladu totožnosti, zasypal revizora vulgárními výrazy a začal mu vyhrožovat. „Následně jej natlačil na tyč ve voze, přitom pokračoval v nadávkách a v jedné chvíli vytáhl dokonce střelnou zbraň, kterou měl za pasem,“ uvedla mluvčí.

Pachatel pak pokračoval v jízdě, zatímco revizor vystoupil a přivolal policisty. „Ti dotyčného po pár minutách zadrželi. Při osobní prohlídce u něj nalezli plynovou pistoli, kterou mu odebrali,“ řekla Stulíková.

Muž se podrobil výslechu a byl obviněn z trestného činu nebezpečného vyhrožování. Za to mu hrozí až tři roky ve vězení. Zatím je stíhán na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám