Hlavní obsah

Cestující v Brně plivl na řidiče autobusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spor řidiče MHD s cestujícím řešila v pátek odpoledne hlídka městské policie na brněnských Vinohradech. Strážníky přivolal řidič autobusu s tím, že ho napadl cestující.

Foto: Miroslav Homola, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Šofér dopravního podniku strážníkům popsal, že 25letého pasažéra upozornil na povinnost označit si zakoupenou jízdenku. Když tak mladík neučinil, vyzval ho, aby dopravní prostředek opustil. Na tuto výzvu ovšem cestující podle řidiče reagoval tak, že mu plivl do obličeje.

„Pětadvacetiletý Brňan se hájil tím, že měl údajně na uších sluchátka, a řidiče proto neslyšel. To, že na šoféra plivl, nepopíral, ale sliny prý zasáhly pouze řidičovu bundu,“ popsala v neděli mluvčí strážníků Jana Pokorná.

Přivolaní policisté v jednání mladíka nespatřili znaky trestného činu, strážníci proto věc oznámili úředníkům, kteří ji budou dál řešit. „Plivače“ podezřelého z přestupku proti občanskému soužití čeká správní řízení, ve kterém může být potrestán i tučnou pokutou.

Mladík demolující byt tvrdil, že má koronavirus, a plival na policisty

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám