Hlavní obsah

Cestou z návštěvy utonul v tůni potoka

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Vypůjčit přívěsný vozík na odvoz kvasu k pálení kořalky se vydal ve čtvrtek odpoledne za sousedem jednašedesátiletý muž v Javorníku na Jesenicku. Domů už se nevrátil. Pozdě večer ho našli utonulého v tůňce místního potoka.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Článek

„Kolem 17. hodiny muž odešel z domu v Javorníku, části Horní Hoštice. Šel si za svým sousedem domluvit vypůjčení přívěsného vozíku na odvoz kvasu. Návštěva se o něco protáhla. Muži si popovídali a při tom také něco vypili,“ uvedla mluvčí jesenické policie Tereza Neubauerová.

Osmdesátiletý soused pak viděl jednašedesátiletého muže naposled živého při jeho odchodu kolem 18. hodiny.

První se po muži začala shánět jeho manželka, které bylo divné, že se tak dlouho nevrací domů.

„V hledání jí pomáhala také její vnučka. Nakonec manžela a dědečka v jedné osobě ženy našly před desátou hodinou ležícího v tůňce místního potoka bez známek života. I přesto, že přivolaní záchranáři prováděli resuscitaci, musel lékař nakonec konstatovat smrt. Při ohledání těla zemřelého nebyly zjištěny zjevné stopy násilí. K objasnění přesné příčiny smrti nařídil lékař zdravotní pitvu,“ dodala Neubauerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám