Hlavní obsah

Češi organizovali obchod s hašišem v Německu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Mezinárodní gang pašeráků hašiše rozprášili západočeští celníci ve spolupráci s německými kolegy. Při akci s krycím názvem Boss skončilo za mřížemi pět lidí, kteří byli zapojeni do nelegálního obchodu s drogami na území Německa.

Foto: Zdroj: PaedDr. Viera Grohová.

Otevírání technické školky na Letné v Popradu.

Článek

Podle mluvčí plzeňského celního ředitelství JItky Blahutové se jednalo se o čtyři Čechy a jednoho Marokánce. Poslední dva členy gangu zatkli celníci v pondělí v Plzni a v Praze. Všichni muži byli obvinění z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů.

"Hlavním organizátorem byl devětatřicetiletý český obchodník s holandským nábytkem žijící střídavě v Holandsku a v České republice. Ten zprostředkovával obchody hašiše z Holandska do Německa, kde drogu prodávali najatí kurýři," upřesnila Blahutová.

Na stopu gangu přivedl celníky český kurýr, který z Holandska do Německa převezl 2,5 kilogramu hašiše ve dvou zásilkách. "Následně celníci vypátrali organizátora a další osoby napojené na obchod," upřesnila Blahutová. Při domovních prohlídkách u zadržených osob celníci našli mimo jiného více než dva milióny korun v hotovosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám