Hlavní obsah

Červená taky není zeď. Šofér na Trutnovsku natočil na jeden interval 11 hříšníků

– Trutnov

Netradiční podívaná se naskytla posádce auta minulý pátek na cestě do Krkonoš. Zastavili na mobilním semaforu na červené a čekali. Byli však téměř jediní, ostatní řidiči je předjížděli a pokračovali na červenou. Hříšníků natočili 11, na červenou ale prý projely skoro dvě desítky. Jak se říká plná čára není zeď, tak na Trutnovsku to s nadsázkou platí i o červené na semaforu.

Hromadná jízda na červenou na TrutnovskuVideo: Čtenář Novinek

 
Článek

Posádka auta vyrazila v pátek večer na víkend do Krkonoš. Běžná cesta do oblíbených hor vedla mimo jiné obcí Dolní Branní u Vrchlabí, kde je od 10. září uzavřen jeden jízdní pruh kvůli rekonstrukci. Provoz je tam řízen mobilním semaforem.

„Stáli jsme normálně v koloně na světlech, kde dole byla časomíra okolo čtyř minut. Najednou nás ze strany předjelo jedno auto, druhé, třetí... Napočítali jsme jich asi 16 či 17. Měl jsem karavan, tak nevím, zda si mysleli, že to tam rozbalím a budeme kempovat. Bylo ale štěstí, že z toho druhého směru nic nejelo, kdyby tam jel kamion, tak nevím, co by dělali,“ popsal Novinkám čtenář, který zároveň poskytl videozáznam.

Podle něj tam byla značka, že je provoz řízen semaforem, i snížení rychlosti. Policii zatím nic nehlásil. „Přemýšlel jsem o tom, že bych o víkendu vyrazil na policii do Vrchlabí, ale nakonec jsme šli do hor,“ konstatoval čtenář.

Dlouhá červená?

Policie jeho slova potvrdila. „V souvislosti s tímto případem nám nikdo nic neoznámil. Policisté tam tudíž nic neřešili,“ řekl Novinkám mluvčí policie Lukáš Vincenc.

Autor videa ovšem nebyl překvapený jen z nebezpečného chování řidičů, nýbrž i z čtyřminutového čekání na semaforu. Podle tajemníka městského úřadu ve Vrchlabí Pavla Řeháka tamní úředníci pouze vydali rozhodnutí o uzavírce. Podle policie nastavení semaforu měl na starosti zhotovitel stavby. Čas ale dle policistů není nijak nestandardní, protože se tam řídí doprava ze tří směrů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám