Hlavní obsah

Černý pasažer napadl dva revizory

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Dva ostravští revizoři se v úterý stali terčem napadení ze strany černého pasažéra. Pachatel byl obviněn z ublížení na zdraví a výtržnictví. Incident se odehrál mezi zastávkami Stodolní a Náměstí republiky v odpoledních hodinách.

Foto: Jiří Cysař

Výhled z Vraní skály

Článek

Jednadvacetiletý mladík nejprve zaútočil na 43letou ženu. "Opakovaně ji udeřil pěstí do hrudníku a pravé ruky. Ta se při snaze ubránit poranila na prstech. Zranění si vyžádalo lékařské ošetření s dobou léčení asi tří týdnů," uvedla Alena Kudělová z městského ředitelství Policie ČR v Ostravě. Když se násilníkovi podařilo zpacifikovat ženu, vrhnul se na jejího 47letého kolegu. "Udeřil ho pěstí pod pravé oko," řekla Kudělová.

Mluvčí Dopravního podniku Ostrava Miroslav Albrecht řekl, že napadení revizorů nejsou ničím výjimečným. "K verbálním a fyzickým výpadům mírnější povahy dochází každodenně. S následkem pracovní neschopnosti bylo loni napadeno 7 našich revizorů," řekl Albrecht. Dodal, že dopravní podniky by uvítaly, kdyby zákonodárci vzali v úvahu nebezpečnosti tohoto povolání. "Před časem byla snaha Sdružení dopravních podniků ČR upravit legislativu ve smyslu získání statutu veřejného činitele pro revizory," uvedl Albrecht.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám