Hlavní obsah

Polská policie předala do Česka zadrženého Čermáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tomáše Čermáka, který byl odsouzen k 5,5 roku vězení za podporu a propagaci terorismu a vyhýbal se vězení, předala v pondělí polská policie českým kolegům na hranicích na Karvinsku. Nyní by měl být převezen do věznice k výkonu trestu.

Video: Policja.pl

 
Článek

Předání zadrženého si policisté domluvili na pondělní poledne na Karvinsku. Polští policisté na místo přijeli podle zjištění zpravodaje ČTK po 11:30. Samotné předání se uskutečnilo v jedné z budov hraničního přechodu, které policie využívá.

Čeští policisté své vozy zaparkovali tak, že nastupující Čermák nebyl vidět. Informaci o tom, že v autě byl odsouzený Čermák, ČTK potvrdil důvěryhodný zdroj. Do vězení pak Čermáka odvezla kolona dvou dodávek a osobního vozu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Na pozemním hraničním přechodu Chotěbuz-Cieszyn byl předán Tomáš Čermák (je umístěný v dodávce na snímku).

Uprchlého zadrželi policisté v Polsku 14. listopadu. Polská policie uvedla, že dostala informace o pohybu Čermáka a ihned začala pátrat.

Našla jej v Lublinském vojvodství ve východním Polsku v hlavním městě Lublinu. Zadržen byl večer v centru města. Podle policie byl překvapen a nečekal, že může být v Polsku chycen.

Čermák měl trest 5,5 roku za propagaci terorismu nastoupit už koncem srpna. Soud na něj vydal mezinárodní zatykač, protože měl doma plán cesty do Ruska.

Polská policie zadržela uprchlého Čermáka

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám