Hlavní obsah

Celníci odhalili mezisklad padělaných kabelek za více než čtvrt miliardy

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Celníkům se v pátek podařilo odhalit sklad padělků značkového zboží za více než čtvrt miliardy korun. V meziskladu na Praze 4 policisté nalezli zejména kabelky i další zavazadla a zadrželi i dvě osoby. V neděli o tom informoval mluvčí Celní správy Jiří Barták.

Článek

"Celníci padělky odhalili při běžné kontrolní činnosti v blízkosti skladovacího areálu u betonárky ZAPA v Praze 4. Jejich pozornosti neuniklo slabé světlo, které prosvítalo u střechy jedné z plechových hal. Po vstupu do haly celníci nalezli stovky krabic s padělky a dva muže, kteří s nimi manipulovali," uvedl Barták.

Mezi padělaným zbožím převažovaly především kabelky, peněženky a cestovní tašky značek Louis Vuitton a Burberry. Celkem se jednalo o 12 000 položek. Hodnotu originálů vyčíslila celní správa na více než 251 miliónů korun.

"Vzhledem k soustředění takovéhoto duhu zboží na jednom místě lze předpokládat, že celníci odhalili mezisklad, ze kterého měly padělky putovat jednotlivým prodejcům," dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám