Hlavní obsah

Celníci na Ruzyni našli u cizince z Mexika kokain ve spodním prádle

Novinky, kčt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zásilku 425 gramů kokainu našli v pondělí večer celníci na ruzyňském letišti u sedmatřicetiletého cizince. Muž do Prahy s drogami, které ukryl pod spodním prádlem, přicestoval z Mexika.

Foto: Celní správa České republiky

Celníci u cizince našli téměř 425 gramů kokainu.

Článek

„Celníci kontraband objevili při běžné kontrole cestujících. U podezřele chovajícího se muže provedli kontrolu zavazadla rentgenem, která vyšla negativně,” informovala ve čtvrtek mluvčí Celního úřadu Praha-Ruzyně Šárka Miškovská.

Při osobní prohlídce nalezli anatomicky vytvarovaný balíček s neznámou látkou, který pašerák ukryl pod spodním prádlem. Následná detekční zkouška, která zkoumá přítomnost omamných a psychotropních látek, reagovala pozitivně na kokain.

Foto: Celní správa České republiky

Pašeráka celníci předali pražským policistům.

Muž pašoval necelých 425 gramů kokainu s koncentrací 49,4 %. „Cena gramu kokainu se na pouličním černém trhu v Praze pohybuje mezi jedním a třemi tisíci korun,” uvedla mluvčí Národní protidrogové centrály Barbora Kudláčková.

Za prodej téměř půl kilogramu kokainu by si tak pašerák přišel minimálně na 850 tisíc korun, podle úrovně zředění drogy.

Celníci pašeráka předali pražské policii, která podezřelého obvinila ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Reklama

Výběr článků

Načítám