Hlavní obsah

Celníci místo kontroly mýta raději porcovali srnce

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik jihomoravských celníků je v těchto dnech vyšetřováno policií pro trestný čin pytláctví. Celníci totiž minulý měsíc zřejmě místo kontrolování mýtného raději porcovali srnce, kterého našli nedaleko Horních Věstonic na Břeclavsku sraženého na silnici.

Článek

Právu to potvrdila policejní mluvčí Jana Šípková. „Jeden z celníků zřejmě oddělil trofej a část těla z mrtvého srnce. Tyto kusy pak celníci měli naložit do služebního vozu a uschovat v chladicím boxu,“ řekla Šípková.

Zálesácké počínání celníků ale neuniklo pozornosti jednoho ze svědků, který zavolal na linku 158. Podle informací Práva si dokonce celou akci natočil na mobil. Policisté na místě skutečně kromě překvapených celníků našli i srnce s oddělenou hlavou.

„Na místo dorazila i Inspekce celní správy, jejíž pracovníci posléze vyloučili použití služební střelné zbraně a také podle nich nedošlo ke střetu mýtného vozidla se srncem,“ řekl mluvčí brněnských celníků Oto Ploch.

Celníci podle Plocha neuniknou potrestání, protože porušili služební kázeň. Hrozí jim čtvrtinové srážky z platu po dobu tří měsíců, ale i propuštění. „Nyní čekáme na závěry policejního šetření. Pak jejich nadřízený rozhodne o potrestání,“ dodal Ploch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám