Hlavní obsah

Celníci kšeftovali s informacemi o kontrolách kasín. Hrozí jim 10 let vězení

– Liberec

Státní zastupitelství obžalovalo dva celníky z Liberecka, kteří podle Generální inspekce bezpečnostních sborů předávali cizinci informaci o kontrolách kasin a prolomení zabezpečení hazardních přístrojů.

Foto: Celní správa ČR

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí inspekce Ivana Nguyenová v pondělí informovala, že hlavním aktérem byl celník, který předával informace cizinci. Ty získával od svého kolegy za peníze. Cizinec žijící ve Varnsdorfu pak informace předával dál podnikatelům z hazardního prostředí.

Cizinec například získal informace k vydírání muže, který mu odmítl vytvořit program na prolomení zabezpečení hazardních přístrojů, aby z nich mohl získat peníze.

Při zásahu v Teplicích, kde zemřel zdrogovaný Rom, policisté nechybovali, rozhodl také GIBS

Krimi

„V dalším případě celníci předávali informace o plánovaných celních kontrolách kasin a heren na území ČR, a to podnikateli napojenému na kasina,“ sdělila mluvčí inspekce. Muži měli informace podnikatelům sami aktivně nabízet.

Obžaloba tří lidí padla na počátku května. Jeden z celníků je obžalován z přečinu zneužití pravomoci úřední osoby a z návodu k přečinu neoprávněný přístup k počítačovému systému, z vydírání a podplacení. Druhý celník je obžalován z přečinu zneužití pravomoci úřední osoby, neoprávněného přístupu k počítačovému systému a přijetí úplatku. Ve vězení mohou strávit až 10 let.

Cizinec byl obžalován z návodu k přečinům zneužití pravomoci úřední osoby a neoprávněný přístup k počítačovému systému, z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a z vydírání. Hrozí mu až pět let ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám