Hlavní obsah

Často přepínal. Spor o ovladač ve věznici skončil zlomenou čelistí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stráž pod Ralskem

Třiačtyřicetiletého trestance z věznice ve Stráži pod Ralskem na Českolipsku obvinili policisté z ublížení na zdraví. Spoluvězni zlomil čelist při konfliktu v kulturní místnosti věznice.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Věznice ve Stráži pod Ralskem

Článek

Vše začalo tím, že dva vězni nemohli usnout, a tak šli sledovat televizi do kulturní místnosti, kam měli přístup. Nedohodli se ale, na co se budou dívat.

„Ovladač měl u sebe 38letý vězeň, který televizní programy často přepínal, a tak nebylo možné žádný pořad dokoukat do konce. To o pět let staršího odsouzeného natolik rozčílilo, že svého spoluvězně napadl nejprve slovně a potom ho udeřil pěstí do obličeje. Bohužel mu přitom zlomil čelist,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Neprásknul ho

Napadený odsouzený ovšem incident nikomu nehlásil a vše si nechal pro sebe. Jenže kvůli nesnesitelné bolesti musel později vyhledat lékaře. Jemu zranění vysvětlil tím, že upadl v koupelně.

„Tomu ovšem lékař neuvěřil a začalo vyšetřování. Ukázalo se, že celý incident zaznamenaly bezpečnostní kamery,“ uvedla policejní mluvčí.

Právě záznamy z kamer se staly jedním ze zadokumentovaných důkazů, na jejichž základě nyní policisté 43letého vězně obvinili z přečinu ublížení na zdraví. Za to mu nově hrozí odnětí svobody od šesti měsíců do tří let.

Na Mírově měl spoluvězni rozmašírovat obličej. Nic jsem neudělal, řekl u soudu Bělorus

Krimi

Reklama

Související témata:
Věznice Stráž pod Ralskem
Stráž pod Ralskem

Výběr článků

Načítám