Hlavní obsah

Části těla nalezeného v Praze mohou patřit Slovence, ukázala pitva lebky

Praha

Policisté se domnívají, že části těla, které se našly v prosinci v Praze, by mohly patřit Slovence. Kriminalisté to zjistili při pitvě lebky z použitého typu uchycení zubních můstků, který se podle specialistů v Česku nepoužívá od roku 1999. ČTK o tom dnes informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Článek

Uvedený typ uchycení se podle něj dál běžně používá na Slovensku či dalších zemích východně od České republiky. Stáří zubních náhrad je přitom odhadováno na tři až deset let.

Policie našla počátkem prosince dvě ruce v Kunratickém potoce, na Štědrý den pak objevila v lesoparku na Krejcárku torzo těla. Kriminalisté případ prověřují pro podezření z vraždy. Již dříve policie uvedla, že ostatky patří ženě mezi 40 a 45 lety.

Podle lékařů zemřela nejpozději 5. prosince, o den později se našly její ruce. Žena byla podle kriminalistů štíhlá a přibližně 170 až 175 centimetrů vysoká. Měla hnědé vlasy a na levém rameni poblíž klíční kosti mateřské znaménko.

Protože se zatím policistům nepodařilo zjistit identitu oběti, žádají veřejnost o pomoc při objasnění případu. Jakékoli informace přijmou na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám