Hlavní obsah

Bývalý šéf záchranky dostal za zpronevěru skútrů podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Za trestný čin zpronevěry odsoudil v úterý plzeňský soud bývalého ředitele Lékařské záchranné služby Plzeňského kraje Zdeňka Kouteckého k 15 měsícům vězení s podmíněným odkladem na 15 měsíců. Padesátiletý manažer, který je profesí lékař, si podle soudu nechal dva skútry v hodnotě 150 tisíc korun, které dostala záchranka v roce 2003 darem.

Článek

Skútry záchrance daroval prodejce automobilů. Chtěl tak ocenit, že u něj záchranáři zakoupili dva speciálně upravené vozy. 

Podle soudce Miloslava Mlčáka Koutecký úmyslně nezanesl skútry do majetku záchranné služby, a ponechal si je pro svoji potřebu.

Majitel dealerské firmy Jan Jager u soudu potvrdil, že skútry vezl osobně do bydliště Kouteckého. Podle něho se předávací protokoly na motocykly vystavovaly na syna tehdejšího šéfa dopravy záchranky a na ženu z Černic. Po její smrti v roce 2005 se ale žádný skútr v dědictví neobjevil. "Matka ani neměla řidičák," řekla u soudu její dcera.  

Koutecký  u soudu odmítl vypovídat. Za zpronevěru mu hrozily až tři roky vězení. Záchranku řídil do roku 2004, kdy odstoupil kvůli skandálu kolem jejího hospodaření.

Reklama

Výběr článků

Načítám