Hlavní obsah

Bývalý šéf KSČM Grebeníček se Šináglovi omlouvat nemusí

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Bývalý předseda KSČM Miroslav Grebeníček se nemusí omluvit antikomunistovi Janu Šináglovi za výroky, které o něm napsal v knize Hradba vzdoru. Rozhodl o tom ve středu Vrchní soud (VS) v Olomouci, když potvrdil verdikt Krajského soudu (KS) v Brně z letošního 26. března, proti kterému se Šinágl odvolal.

Článek

Žalobou na ochranu osobnosti se Šinágl po Grebeníčkovi domáhal omluvy v celostátním vydání deníku Právo. Důvodem bylo, že bývalý šéf komunistů ve své knize Hradba vzdoru vydané v roce 2009 uvedl, že Šinágl 1. září 2007 na pouti na Svatém Hostýně napadl jednoho z pořadatelů a způsobil mu zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v olomoucké nemocnici.

Grebeníčkovo tvrzení se podle něj nezakládá na pravdě a tím, že bylo zveřejněno, prý bylo zasaženo do jeho osobnostních práv.

„Co Grebeníček o Šináglovi v knize napsal, jednoznačně má reálný základ v důkazech. Proto jsme odvolání museli zamítnout jako nedůvodné,“ řekl Právu mluvčí VS Petr Angyalossy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám