Hlavní obsah

Bývalý ředitel divadla se prý nevhodně choval k dívkám na zájezdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý ředitel Národního divadla moravskoslezského Luděk Golat čelí nařčení bývalých členek dětského operního sboru, že je na zájezdu ve Švýcarsku před deseti lety nevhodně obtěžoval.

Foto: Aleš Honus, Právo

Odvolaný ředitel Národního divadla moravskoslezského Luděk Golat

Článek

Jedna z žen, které tehdy v dětském operním souboru byly, Radiožurnálu řekla, že se s nimi Golat jeden večer na zájezdu sešel na pokoji, nalil jim alkohol a chtěl si s nimi tykat. Při stvrzení tykání je chtěl políbit, uvedla.

"Holky mi přímo řekly, že to byl velmi nadstandardní polibek, a že jim to bylo strašně trapné, nepříjemné a snažily se ho co nejrychleji zbavit. Samozřejmě si s ním potom nikdo netykal," popsala Radiožurnálu zážitek dívek ze zájezdu vedoucí souboru Lenka Živocká.

Podle ní navíc používal nevhodná slova pro označení částí těla a tím často vyvolával rozpačitost.

Golat popřel, že by s dívkami popíjel nebo si s nimi chtěl tykat. "Za tu dobu si nemůžu pamatovat, jestli jsem ve Švýcarsku obcházel pokoje. Určitě jsem ale nikam nechodil s dívkami si tykat a žádný nadstandardní polibek nikdy nebyl," řekl.

Golat šéfoval Národnímu divadlo Moravskoslezskému. Ostravští radní ho v polovině měsíce odvolali. Důvodem byl výsledek personálního auditu v divadle. Vztahy prý byly velmi napjaté. Golatovo chování na pracovišti prý bylo často za hranicí slušnosti a hrubé. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám