Hlavní obsah

Bývalý primátor Volf už je na svobodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Bývalý primátor Kladna Milan Volf je na svobodě. Politik stíhaný pro zneužívání pravomoci byl propuštěn z pražské vazební věznice v Ruzyni ve středu po 14. hodině a odjel v doprovodu svých dvou právních zástupců.

Článek

"Moje první kroky jednoznačně míří do sprchy," řekl novinářům. Pobyt ve věznici označil za nejhorší zážitek v životě. Trestní stíhání a případné politické pozadí celé věci odmítl komentovat. Na otázku, zda po opuštění vazby zamíří i na kladenský magistrát, odpověděl, že za návštěvu mu stojí leda jeho papoušek, kterého má již řadu let ve své kanceláři.

Volf strávil ve vazbě 15 dní a o jeho propuštění dnes v poledne rozhodli soudci středočeského krajského soudu. Novinkám to potvrdila pracovnice soudu Marcela Hrušková s tím, že tak vyhověli Volfovým advokátům.

Soudkyně Helena Herzlíková vysvětlila, že k uvalení vazby nebyly důvody. Nesouhlasila tak s kladenskou kolegyní Jitkou Hauptmanovou, která Volfa poslala do vazby kvůli hrozbě ovlivňování svědků.

Rezignoval na funkce

Volf čelí obvinění z toho, že nezákonně dotoval kladenský hokejový klub a bez výběrového řízení si pořídil luxusní auto. Ještě před rozhodnutím soudu odstoupil z funkce primátora Kladna a člena městské rady.

"K odstoupení jsem se nerozhodl z pocitu viny, ale v zájmu města Kladna a Občanské demokratické strany," uvádí v písemném prohlášení, které ve středu ráno doručili obhájci Milana Volfa do sekretariátu kladenského magistrátu. Volf je přesvědčen, že se nedopustil během výkonu funkce starosty žádného jednání v rozporu se zákonem. V prohlášení dále uvedl, že kromě politických postů opouští i funkce v představenstvech a dozorčích radách městských společností. Současně odstoupil z funkce místopředsedy Regionálního sdružení ODS středních Čech.

"Veškeré kroky činím s plnou odpovědností člověka, jemuž není lhostejný osud jak města Kladna a jeho občanů, kterým jsem se vždy pří výkonu svých funkcí snažil zajistit maximální prospěch, tak Občanské demokratické strany, již jsem řádným a loajálním členem," uvádí Volf ve svém prohlášení.

Funkce už si rozebrali

"V tuto chvíli se z hlediska vedení města nic nemění. Už při zadržení primátora jsem převzal ze zákona funkci statutárního orgánu města. Navíc řádná městská rada na svém jednání rozdělila kompetence primátora mezi další náměstky primátora," reagoval dnes první náměstek primátora Dan Jiránek.

Reklama

Související témata:

Související články

Primátor Kladna jde do vazby

Kladenský primátor Milan Volf (ODS) jde do vazby. Ve středu odpoledne o tom rozhodla soudkyně kladenského okresního soudu Jitka Hauptmanová, která Volfa téměř...

Výběr článků

Načítám