Hlavní obsah

Bývalou přítelkyni znásilnil a donutil ji poslat partnerovi SMS, že se s ním rozchází

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Týráním a znásilněním si vymáhal v úterý na Písecku lásku na své bývalé přítelkyni 27letý muž. Donutil ji i k tomu, aby svému současnému příteli napsala SMS zprávu, že se s ním rozchází. Žena však nakonec sebrala odvahu a zavolala policisty.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Žena se sešla se svým přítelem v úterý odpoledne. Přisedl k ní do auta v ulici Nádražní v Písku. Začali se hádat kvůli jejich skončenému vztahu. Pak po ní chtěl její mobilní telefon, žena však odmítla. V tu chvíli muž vytáhl nůž a pohrozil jí smrtí, pokud mu telefon nedá. V obavách o svůj život bývalému partnerovi vyhověla. Ten telefon prohlédl, četl si uložené SMS zprávy a pak jí ho vrátil zpět,“ popisovala agresivní chování muže na schůzce Štěpánka Uhlířová, mluvčí jihočeské policie.

Dále poznamenala, že muž donutil ženu, aby s ním odjela z Písku. „Cestou neustále držel svoji ruku na noži a vyhrožoval, že ji zabije. Ve strachu mu slíbila, že s ním bude opět žít. Dojeli až za obec Čimelice, kde poškozená musela zastavit vozidlo. Muž pak na ní vykonal přes její nesouhlas pohlavní styk. Poté se vrátili zpět do Písku. Násilník pak ještě vyděšenou ženu přinutil, aby současnému partnerovi napsala SMS zprávu, že se s ním rozchází,“ konstatovala Uhlířová.

I přes další výhružky oznámila žena vše policistům. „Pachatele jsme ještě v úterý večer zadrželi a umístili do cely. Za trestné činy znásilnění, loupež, vydírání a nebezpečné vyhrožování mu hrozí až deset let vězení,“ dodala Uhlířová.

Reklama

Výběr článků

Načítám