Hlavní obsah

Bývalou přítelkyni ubodal, protože si psala s jiným. Odsedí si 15 let

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ze žárlivosti ubodal šestadvacetiletý David Fiala svou o tři roky starší bývalou přítelkyni. Teď si za to odsedí patnáct let ve vězení. Odvolací senát Vrchního soudu v Praze mu v úterý o dva roky snížil původně sedmnáctiletý trest, který Fiala dostal v dubnu od libereckého krajského soudu. Rozsudek je pravomocný.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný David Fiala přichází k souduVideo: Novinky

 
Článek

„Každá vražda je surová a každá vražda je svým způsobem trýznivá, pokud ta oběť nezemře hned, což bývá zřídkakdy. V tomto případě nešlo o zvlášť trýznivý způsob vraždy,“ zdůraznil v odůvodnění soudce Michal Hodoušek a vysvětlil, že o posouzení vraždy provedené zvlášť surovým a trýznivým způsobem by se dalo uvažovat například při větším počtu bodných ran.

„V tomto případě to nebylo, byly tam v podstatě dvě velice silné rány, které samy o sobě vedly ke smrti poškozené,“ dodal Hodoušek. Soud proto patřičně upravil i trestní výměru.

Fiala se svým odvoláním soud snažil přesvědčit, že nevraždil s rozmyslem, čímž chtěl dosáhnout nižšího postihu. „K tomu jeho jednání bych chtěl říct, že to udělal úmyslně a i mně se zdá těch sedmnáct let málo,“ komentoval otec zavražděné.

Policie vyšetřuje vraždu ženy v České Lípě

Krimi

Fiala ubodal svou bývalou přítelkyni loni na začátku listopadu. Kvůli podezření, že má novou známost, za ní vyrazil ráno do České Lípy. Tam si záhy potvrdil, že to je pravda.

„Seděli jsme v kuchyni, snažili jsme se nějak dát věci dohromady a pak se stalo, co se stát nemělo. Říkal jsem jí, že vím, že si píše s jiným chlapem. Říkala, že to není pravda, že ho ani nezná,“ uvedl Fiala. Když ji ale konfrontoval se záznamem její komunikace s novým nápadníkem, tak odešla do obývacího pokoje a Fialu vyzvala, aby z bytu odešel. Fiala jí odvětil, že si dokouří v kuchyni rozkouřenou cigaretu.

„Chtěl jsem se napít šťávy a vedle ležel nůž a já jsem ho sebral a dvakrát jsem ji bodnul,“ popsal s tím, že měl asi „zatmění“ a neví, proč ženu bodal. „Když jsem viděl krev, tak jsem si uvědomil, co jsem udělal,“ dodal. Napadená žena ho ještě prosila, aby jí zavolal záchranku.

Podezřelého z vraždy v České Lípě dohnalo svědomí, policistům se sám vydal

Krimi

Podle spisu poté z místa činu odešel, cestou si koupil dvě piva. „Měl jsem vypnutej mozek, myslel jsem, že se nic takového nestalo, prostě divný, nic takovýho jsem předtím nezažil,“ vzpomínal Fiala.

Zadržen byl nedlouho po činu poté, co vylezl na stožár a chtěl se zabít. Nakonec si to za asistence policie a svého otce rozmyslel a slezl dolů, kde už ho zatkli policisté.

Fiala musí také zaplatit více než milionové odškodné.

Reklama

Výběr článků

Načítám