Hlavní obsah

Byla to vražda prostá. Ženě, která při hádce probodla známého, snížil soud trest

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Z 12 na 10 let zmírnil v úterý Vrchní soud v Praze trest Darině Boháčové (43), která probodla svého známého, jenž pak zemřel. Odvolací soud zrušil podzimní verdikt Krajského soudu v Praze, když překvalifikoval čin z vraždy s rozmyslem na vraždu prostou. Rozsudek je pravomocný.

BEZ KOMENTÁŘE: Darina Boháčová přichází k souduVideo: Novinky

 
Článek

Podle předsedy odvolacího senátu nebylo možné Boháčové vraždu s rozmyslem nijak prokázat. „Zcela jednoznačně bylo prokázáno pouze to, že si obžalovaná vyndala z tašky nůž,“ konstatoval Zelenka.

To, že byl čerstvě zakoupený nůž ještě zataven v plastu, o rozmyslu Boháčové nesvědčí. Navíc sama Boháčová uvedla, že si nůž koupila ten den na krájení potravin. „Nedošlo k vraždě s rozmyslem, ale k vraždě prosté,“ pokračoval soudce.

Probodla známému ruku tak, že zemřel. Dostala 12 let

Krimi

Soud ale zamítl námitky Boháčové, že nedošlo k řádnému prošetření události a že vyšetřovatelé nevzali v potaz to, že byla léčena na psychiatrii, je závislá na alkoholu či že při zadržení nadýchala 3,5 promile alkoholu. Žena také tvrdila, že jí muž nadával a napadal ji, a jednala tak v nutné obraně.

„O nutné obraně nelze mluvit v žádném případě,“ prohlásil Zelenka.

Známého bodla tak, že zemřel. Byl na ni prý sprostý

Krimi

K vraždě došlo loni v květnu v Kutné Hoře. Boháčová po předchozím vydatném popíjení a následné neméně vydatné slovní rozepři bodla svého známého do obočí a do ruky. Přeťala mu při tom tepnu i žílu – muž utrpěl úrazový krvácivý šok a zemřel.

Boháčová tvrdila, že ji muž, kterého znala asi patnáct let, verbálně napadl, byl na ni sprostý a dožadoval se po ní cigaret, alkoholu a peněz.

„Vražedkyní nikdy nebudu, nechtěla jsem to udělat, moc mě to mrzí. Měla jsem z něj strach, že po mně vystartuje a něco mi udělá,“ prohlásila žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám