Hlavní obsah

Byla to nehoda, řekl spolujezdec z auta, které se probouralo do plzeňské věznice

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Reportérovi deníku Právo se podařilo vypátrat muže, který seděl ve vozidle, jehož řidič se ve středu v noci proboural do plzeňské věznice. Dvaapadesátiletého podnikatele Františka T., který má vysokoškolský titul inženýra, vyšetřovatelé v pátek propustili ze zadržení. Nebyl obviněn ze žádného trestného činu a v případu bude figurovat jako svědek.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Poškozená vrata ve věznici Bory

Článek

„Byla to nehoda. Auto se rozjelo směrem, kterým nemělo. Je to neštěstí,“ byla jeho první slova do telefonu. Pak přislíbil, že další podrobnosti řekne na schůzce, kterou si s reportérem Práva domluvil.

Později si to rozmyslel, setkání zrušil s tím, že mu stačí poslat otázky emailem. Na ně však už nereagoval a nezvedal už ani telefon. I on byl podroben po zadržení dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní.

Policie v pátek večer předala státnímu zástupci podnět k tomu, aby na řidiče navrhl soudu vazbu. To Právu potvrdila mluvčí policie Martina Korandová. Už dopoledne 48 letého muže vyšetřovatel obvinil ze zločinu násilí proti orgánu veřejné moci, z přečinu poškozování cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu hrozí až 12 let vězení. V krvi měl 2,8 promile alkoholu. [celá zpráva]

Proč muž do areálu vjel, není jasné. Podle neoficiálních informací si jeho syn odpykává ve vězení desetiletý trest za vraždu kvůli urážkám souvisejícím s jeho homosexuální orientací. Trest mu ke konci září potvrdil Ústavní soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám