Hlavní obsah

Brutální vražda, tělo zakopané v lese: Po pěti letech policie dopadla podezřelé

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pěti letech vyšetřování zadržela policie dva muže (46 a 42 let) podezřelé z vraždy mladíka na jižní Moravě. Podle kriminalistů se jednalo o zvlášť brutální čin, ke kterému vedly spory kvůli drogovému byznysu. Jeden z obviněných byl v době únorové policejní akce již ve vazbě kvůli jinému činu, druhého dopadli specialisté z Útvaru rychlého nasazení (URNA).

Policie zadržela muže podezřelého z vraždy Video: Policie ČR

 
Článek

O případu informoval ve středu mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. Vražda se stala v lednu 2015. Kde přesně k ní došlo, policie neuvedla.

„Podle našich závěrů tyto osoby po předchozí domluvě a naplánování vylákaly na konkrétní adresu v jihomoravském městě tehdy 22letého muže (věk v roce 2015), kde jej měly zvlášť surovým a trýznivým způsobem usmrtit,” sdělil mluvčí v tiskové zprávě.

Policie na Slovensku zadržela podezřelého z vraždy ženy v Praze

Krimi

Oba pak podle policie odvezli tělo autem do několik desítek kilometrů vzdáleného lesa, kde oběť zakopali. „Důvodem skutku měly být vzájemné spory ohledně distribuce návykových látek,” upřesnil Ibehej.

Mladíka zavraždili podle detektivů zvlášť surovým a trýznivým způsobem, za což podezřelým hrozí v případě soudu 15 až 20 let vězení i výjimečný trest.

Za brutální ubodání spolužačky stráví mladík 18 let za mřížemi, potvrdil soud

Krimi

Jak se podařilo případ rozkrýt, například jak se policie dostala k informaci, kde je zakopané tělo, Ibehej neupřesnil. Jeden z podezřelých byl v době obvinění z vraždy již ve vazbě kvůli jiné trestné činnosti, druhého zadrželi policisté z URNA. Důvodem nasazení specialistů byla podle mluvčího závažnost vyšetřované trestné činnosti.

Kde muže kriminalisté zadrželi, policie neuvedla. „Po obvinění obou osob byly kriminalisty nalezeny ostatky těla, které bylo zakopáno v lese na jižní Moravě,” dodal Ibehej.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám