Hlavní obsah

Bombou ve škole hrozil dvanáctiletý školák

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KDYNĚ

Domažličtí policisté vypátrali autora telefonátu, který na tísňovou linku 158 oznámil uložení bomby v Masarykově škole ve Kdyni. Dvanáctiletý chlapec telefonoval z veřejné telefonní stanice v Koutě na Šumavě. Hrozí mu trest za šíření poplašné zprávy.

Článek

„Telefonickou zprávu jsme přijali ve středu ve 12:20 hodin,“ informovala mluvčí domažlické policie Vladislava Čejková.

O bombě, která má vybouchnout ve 13 hodin, informoval dětský hlas, který se snažil měnit do hlubších tónů.

Žáci a učitelé byli okamžitě evakuováni, policie školu i okolí prohledala, ale nic podezřelého neobjevila. Výbušnina nalezena nebyla.

Tou dobou už policisté v Koutu zjišťovali situaci kolem inkriminované telefonní budky. „Po šetření mezi dětmi pohybujícími se v její blízkosti zjistili 12letého podezřelého. Žák sedmé třídy se při výslechu za přítomnosti své matky k činu doznal,“ dodala mluvčí. Podle získaných informací ten den ve škole nebyl a zřejmě z dlouhé chvíle si chtěl vyzkoušet volání na tísňovou linku. Pak čekal na autobusovém nádraží na své kamarády ze školy.

„Současná technika označí telefonní budku, z níž je voláno. Při volání z mobilního telefonu se před operačním důstojníkem objeví na mapě konkrétní místo, na kterém se volající nachází,“ vysvětlila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám