Hlavní obsah

Bitka v rokycanské nemocnici. Lékař se porval s otcem dítěte

V areálu rokycanské nemocnice se minulý týden porval lékař s otcem dětského pacienta. Podle svědků se oba muži do sebe pustili pěstmi a došlo i na škrcení. Na místo byla přivolána policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo ve středu odpoledne. Muž měl údajně požadovat propuštění svého dítěte do domácího ošetření. Lékař se mu snažil vysvětlit, že to jeho zdravotní stav nedovoluje, a pokusil se muže z oddělení vyvést. „K fyzickému napadení pak došlo na chodbě. Byla to poměrně velká bitka,“ řekla Právu svědkyně.

Mluvčí krajské policie Dagmar Brožová Právu potvrdila, že se případem zabývali rokycanští kolegové. „Vyšetřování uzavřeli s tím, že se oba aktéři dopustili přestupku proti občanskému soužití, a spis předali správnímu orgánu k vyřízení,“ dodala Brožová.

Podle mluvčího rokycanské nemocnice Jiřího Kokošky došlo k bezprecedentnímu napadení lékaře otcem jednoho z dětských pacientů.

Druhý den přišel poděkovat za péči o syna

„Napadení předcházelo, že lékař požádal muže kvůli jeho nevhodnému chování, verbálním atakům vůči personálu a rušení pacientů, aby se buď zklidnil, nebo aby dané pracoviště opustil. Když muž na žádost nereagoval, lékař výzvu zopakoval, přičemž byl napaden. I když se útoku ubránil a muž utekl, zavolal přítomný personál v souladu s nařízenými postupy okamžitě policii,“ sdělil Kokoška.

Jak dodal, druhý den muž přišel do nemocnice znovu. „Během návštěvy vystupoval klidně a ocenil péči celého oddělení o svého syna,“ uzavřel Kokoška.

Na auto na silnici u Rokycan spadlo letadlo, pilot zemřel

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám