Hlavní obsah

Bitka osm na jednoho. Cizinci v České Lípě napadli krajana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Velmi vážné zranění způsobili v neděli útočníci 38letému cizinci v České Lípě. Podle policie ho napadlo osm jeho krajanů, se kterými popíjel alkohol v baru. Podezřelým hrozí až 10 let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Napadení se odehrálo hodinu po půlnoci v centru České Lípy. Podle vyjádření policie osm cizinců ve věku od 26 do 35 let z dosud nezjištěných příčin napadlo 38letého muže.

Nelíbilo se mu, že ho kolemjdoucí nepozdravil. Tak ho bodl nožem

Krimi

„Podle svědeckých výpovědí ho muži nejprve bitím srazili na zem a pak mu opakovaně dupali po noze. Napadený přitom utrpěl velmi bolestivou zlomeninu čéšky kolena. Zranění si vyžádalo okamžitou hospitalizaci na traumatologii včetně náročné operace,“ konstatovala mluvčí policie Ivana Baláková.

Muži zmizel ze stolu v baru mobil. Když běžel za podezřelým, dostal pěstí

Krimi

Policie pak zjišťovala další okolnosti případu. Konflikt vypukl mezi cizinci, jejichž národnost policie nesdělila a kteří zde dlouhodobě žijí se svými rodinami v České Lípě. Poškozený žije na Teplicku a sem přijel na návštěvu za známými. Všichni společně popíjeli.

Policie již zahájila úkony trestního řízení pro trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví. Pakliže bude mít napadený muž vážné následky, může být případ překvalifikován na těžké ublížení na zdraví, za které hrozí až deset let vězení. Nikdo však zatím obviněn nebyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám