Hlavní obsah

Bezdomovkyně v Hodoníně se nechala zamknout v bance, aby se zahřála, dostala ale hlad

Právo, Miroslav Homola
Hodonín

Hodonínští policisté byli v sobotu odpoledne přivoláni k asistenci u případu uzamčené ženy v pobočce jednoho z místních bankovních ústavů. Při prvním pohledu na ženu přes zamčené prosklené dveře bylo policistům jasné, že se jedná o místní čtyřiapadesátiletou bezdomovkyni, která něco obdobného neudělala poprvé.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

„Ze zajetí banky ji vysvobodili zaměstnanci a poté žena uvedla, že se tam nechala úmyslně zavřít již v pátek při zavírací době, kdy se ukryla, aby ji nikdo nenašel. Noc tak přečkala zamčená v bance a užívala si tepla, které by venku neměla,” uvedl k případu policejní mluvčí Petr Zámečník.

Problém podle něj nastal v sobotu, kdy žena dostala hlad. Vědomí, že tam stráví další noc nebo dvě do pondělní otevírací hodiny, se jí tudíž nelíbilo.

„Přišla do vestibulu a ťukala na prosklené dveře na kolemjdoucího muže, aby ji vysvobodil ze zajetí,“ dodal Zámečník. Kolemjdoucí pak přivolal strážníky městské policie, kteří událost předali k řešení policistům.

„Protože žena v bance nic nepoškodila a nedopustila se žádného protiprávního jednání, neměli policisté zákonný důvod ji nějak postihnout nebo omezit na osobní svobodě,“ uvedl mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám