Hlavní obsah

Bezdomovec se přetahoval s vrávorajícím mladíkem, nakonec ho okradl

Praha

Na své alkoholové opojení málem doplatil mladý slušně oblečený muž, který ve čtvrtek vrávoral v ulicích Prahy. Všiml si ho bezdomovec, jenž po krátké přetahované ukořistil jeho mobil. Díky operačnímu, který vše sledoval na kamerách, ho policejní hlídka vzápětí zadržela.

Bezdomovec sebral opilému mladíkovi mobil Video: Policie ČR

 
Článek

„Potácivou chůzi na sebe upozornil šestadvacetiletý mladík vracející se z baru operátora městského kamerového systému, který si ho všiml krátce před druhou hodinou ranní na náměstí Míru, jak jde směrem k ulici Jugoslávská,“ uvedla mluvčí policie Hana Jeřábková.

Mladík kráčel po chodníku ze strany na stranu a to neušlo 26letému bezdomovci, který se rozhodl vzít mu mobil. Následovalo přetahování, ve kterém měl navrch bezdomovec a telefon ukradl. Než si ale stačil posbírat tašky s věcmi a utéct, zadržela ho hlídka policie.

„V evidencích policisté zjistili, že bezdomovec má bohatou trestní minulost. Dvakrát byl ve výkonu trestu odnětí svobody a v rejstříku trestů má záznamy za násilnou a majetkovou trestnou činnost,“ konstatovala mluvčí s tím, že teď mu hrozí dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám