Hlavní obsah

Banka v Třemošné se stala opět terčem lupičů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TŘEMOŠNÁ

Komerční banku v Třemošné u Plzně už podruhé během půl roku přepadli lupiči. Tentokrát šlo o tři zločince maskované kapucemi, kteří po přepadení ujeli v zeleném golfu s německou či rakouskou státní poznávací značkou. Loupež zaznamenala bezpečnostní kamera. Redaktorovi deníku Právo se podařilo získat výpověď očitého svědka.

Foto: Marek Velebný

Aneta Langerová na loňském ročníku Města her na Boleveckém rybníce

Článek

Přepadení se stalo v půl dvanácté, kdy uvnitř nebyl žádný z klientů. Podle jednoho z vyšetřujících policistů do budovy vešli pouze dva z lupičů, přičemž jeden přeskočil přepážku, kde seděla pokladní, a druhý svého komplice se zbraní v ruce jistil. Pracovnice mu vydala finanční hotovost, ovšem zatím nevíme jakou. Poté vyběhli ven, nasedli do golfu a ujeli směrem na obec Záluží," sdělil jeden z vyšetřujících policistů. Při přepadení nikoho nezranili.

V okamžiku, kdy jeden z lupičů přelézal přepážku, vešel do banky klient, který poskytl Právu exkluzivní výpověď. "Šel jsem uložit peníze do banky. Když jsem otevřel dveře, viděl jsem, jak přes přepážku přelézá nějaký chlap," uvedl svědek přepadení. "V tu chvíli mi problesklo hlavou, že banka byla asi přepadena a rozhodoval jsem se, jestli se lupiči postavím."

V zápětí však za něj rozhodl druhý z lupičů. "Když jsem mu chtěl přivřít dveře, všiml jsem si dalšího maskovaného muže, který na mě mířil pistolí a slušně mě požádal, abych nedělal hlouposti a šel dál," uvedl zhruba třicetiletý muž. "Pak oba muži z banky bez jediného slova utekli. Vyběhl jsem za nimi. Mezi tím jsem již mobilem volal policii. Pronásledoval jsem je až do sousední ulice, kde nasedli do zeleného auta a odjeli," dodal svědek. 

Předchozí lupič zatím uniká

Přivolaná policie okolí banky uzavřela a vyslýchá přítomné zaměstnance. Přistoupila také k uzavírkám na silnicích ve směru, kterým se pachatelé vydali.

Banka se stala terčem lupičů také loni v září. Tehdy však zaměstnance a přítomné zákazníky přepadl jediný lupič, který si odnesl stovky tisíc korun. Policie ho dosud nechytila. Ani tehdy nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám