Hlavní obsah

Bála jsem se, že mě znásilní a zabijí, řekla u soudu unesená dívka

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Minuty hrůzy prožila letos 17letá dívka, kterou v březnu v Plzni unesla a chtěla znásilnit trojice Bulharů. Násilím ji nacpali do auta a ujížděli z města, naštěstí díky náhodnému svědkovi je policie včas dopadla. Cizincům teď hrozí až deset let vězení.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obžalovaní Bulhaři Todor Genov Yardanov (modré triko), Yordan Genov Yordanov uprostřed) a nejmladší Petar Koley Petrov (na lavičce)

Článek

„Bála jsme se, že mě znásilní a zabijí,“ vypovídala ve čtvrtek u plzeňského soudu unesená dívka. Během řeči se několikrát rozplakala.

V půl jedné v noci zastavili obžalovaní s vozidlem Audi pod mostem u rondelu na Karlovarské třídě. Dva z nich vystoupili a oslovili dívku s tím, že hledají nějakou diskotéku. Poté, co je nasměrovala zpět do centra města, ji odvlekli do auta, přičemž dívka křičela o pomoc a snažila se jim vysmeknout.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vytrhli mi z ruky telefon a pokaždé, když jsem začala křičet, dostala jsem facku.
poškozená

„Jeden mě zezadu chytil kolem pasu a druhý pak za nohy. Vlekli mě k autu, křičela jsem ze všech sil o pomoc. Nejdřív se mě snažili dostat do auta nohama napřed, když jsem se vzpírala o karosérii, tak mě otočili a vtlačili mě tam obráceně,“ popisovala dívka soudu.

Sebrali jí náušnice

Únosci ji položili na zadní sedačky „Ležela jsem na boku s nohama pokrčenýma. Hlavu jsem měla na jednom muži a nohy na druhém. Vytrhli mi z ruky telefon a pokaždé, když jsem začala křičet, dostala jsem facku,“ líčila poškozená další dramatické okamžiky.

Během jízdy ji pak jeden z obžalovaných začal osahávat na zadku a na prsou, z uší jí sebral náušnice. „Někdo z nich se mi ptal, jestli dělám sex. Když jsem řekla, že ne, začali něco řvát, nerozuměla jsem jim. Prosila jsem je, aby mě pustili,“ pokračovala dívka.

Pak si všimla odrazu modrých majáků. „Auto zastavilo, sedla jsem si a chtěla otevřít dveře. Nešlo to, pak jsem viděla policisty a přes zadní sklo na ně začala mávat a křičet, ať mě odtud dostanou,“ řekla dále dívka, která před soudem uvedla, že otřesný zážitek stále nemůže vymazat z paměti. „Stává se mi často, že se v noci vzbudím s tím, že mě někdo unáší nebo sleduje,“ uzavřela svoji výpověď.

Soud bude pokračovat výslechy dalších svědků. Cizinci ve věku od 19 do 32 let jsou obviněni ze zločinů pokusu o znásilnění a vydírání.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám